Opakowania foliowe używane są powszechnie do pakowania żywności, pieczywa, tekstyliów, a nawet warzyw czy owoców. Zapewniają, iż produkt nie ulegnie zanieczyszczeniu, pozostanie świeży i nieuszkodzony. Folia to także sposób na pakowanie pieczywa.
Pakowanie pieczywa - sposób na świeżość i doskonały smak.
Polskie pieczywo to wyrób słynący z wyjątkowego smaku, poszukiwany i ceniony. Niestety, jest to także artykuł spożywczy, który szybko traci swoje walory smakowe i świeżość w kontakcie z powietrzem. Aby zapewnić mu jak najdłużej doskonały smak, chrupkość, a także uchronić je przed zanieczyszczeniami, wykorzystuje się opakowania z folii. Takie opakowania, woreczki i torebki znajdziemy w ofercie firmy Efekt, gdzie są dostępne w wielu rozmiarach. Opakowania te są wyjątkowo trwałe i odporne, wykonane z dbałością o szczegóły, przedłużają świeżość i chronią pieczywo. Poszukiwane są zarówno przez firmy piekarnicze, jak i przez indywidualnych odbiorców, znajdą zastosowanie w każdym domu.